Waarom Safestyle?

 
De Safestyle veiligheidsstijgbeugels zijn in verschillende opzichten de beste keuze. Ze bieden naast het veilig uit de stijgbeugels komen van de voeten, ook een betere beenligging en een fijn, veilig en vertrouwd gevoel bij het paardrijden. 
 
Veiligheidsstijgbeugels moeten naar ons inziens aan een aantal aspecten voldoen om ook daadwerkelijk een veiligheidsstijgbeugel genoemd te mogen worden.
 
Veiligheidsaspecten 
 
– de stijgbeugel moet aan één zijde gedeeltelijk open zijn, of gedeeltelijk afgesloten met een soft buigbaar rubber. Bij een geheel open zijde aan één kant, kan de stijgbeugel bij verlies moeilijk terug te vinden zijn, dus de voorkeur gaat naar een aan één kant een buigbaar rubberen deel. 
 
– de stijgbeugel mag niet geheel of gedeeltelijk afgesloten zijn met een hard kunststof, metaal of hard rubberen deel, dan kun je onder bepaalde omstandigheden nog steeds in de stijgbeugels blijven hangen. Hier zijn helaas praktijkvoorbeelden van en daarom werken wij uitsluitend met soft rubberen delen om de stijgbeugel af te sluiten.
 
– een veiligheidsstijgbeugel moet een speciaal design hebben om de voet ook daadwerkelijk onder verschillende omstandigheden uit de stijgbeugels te laten ontkomen tijdens een val, niemand valt namelijk altijd naar de zijkant van het paard. Het kan ook voorkomen dat de ruiter richting voor of achter valt. Hiermee speelt de vorm en het design van de stijgbeugel een grote rol. 
 
– doordat Safestyle aan alle belangrijke veiligheidsaspecten voldoet zijn onze stijgbeugels de veiligste ter wereld.
 
Houding en zit
 

Een erg belangrijk aspect in de houding en zit van de ruiter is de beenligging. Door het speciale design van de Safestyle stijgbeugels voeren ze een lichte constante binnenwaartse en opwaartse druk uit op de voeten en benen, waardoor de beenligging verbeterd.

 
Verschillende ruiters hebben ons de feedback gegeven dat sinds ze met de Safestyle stijgbeugels rijden, ze een stillere en verbeterde beenligging hebben. Dit komt ten goede aan de algehele houding en zit van de ruiter.
 
Vertrouwen tijdens het paardrijden
 
Het belangrijkste is misschien nog wel het zelfvertrouwen dat ruiters krijgen door het rijden met de Safestyle veiligheidsstijgbeugels. Het helpt ruiter enorm om te weten dat ze niet met hun voeten in de stijgbeugels kunnen blijven hangen en daardoor een ongeluk kunnen krijgen. Daardoor wordt het rijden niet alleen veiliger, maar ook een stuk meer ontspannen. Als de ruiter meer vertrouwen heeft en hierdoor meer ontspannen rijdt, voelt het paard dit en zal hierdoor ook meer ontspannen. Zo wordt het rijplezier groter en zullen betere prestaties geleverd kunnen worden. Ruiters worden meer één met hun paard!